2020-02-17 14:03:38• hírek • Bede Emőke

Megszorongatták az illegális fakereskedőket

Az elmúlt hétvégén keményen a fakereskedők körmére nézett a csendőrség, s ahogyan arra számítani lehetett, nem mindenki távozott büntetés nélkül a rutinellenőrzés helyszínéről.

A nagykárolyi csendőrök Érdengelegen és a környező településeken tartottak ellenőrző akciót. Ennek során két olyan kisteherautót is sikerült kiszűrni, melynek sofőrje az általa szállított famennyiséggel nem tudott becsületesen elszámolni. Amikor ugyanis arra kérték a férfiakat, hogy mutassák meg a rakományhoz tartozó hivatalos dokumentumokat, azokban korántsem annyi köbméter fa volt feltüntetve, mint amennyit a járművek platóján felhalmoztak.



A csendőrök mind a két esetben elrendelték a többlet szállítmány lefoglalását, a kereskedőket pedig a 171/2010-es törvény értelmében 3 ezer lejre bírságolták. Hasonló cselekményekért Kányaháza közelében további három, egyenként 3 euer lejes pénzbírságot szabtak ki. S ha már ott jártak, akkor a tavat is felkeresték, melynek partján több horgászt is találtak. A 23/2008-as törvény 59-ik cikkelyének áthágása miatt kilenc horgászra 3600 lej összértékben szabtak ki helyszíni bírságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: